Удовичић у Крушевцу: Српска атлетика заслужује подршку државе

Датум: 14.10.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

"Српска атлетика је заслужила највећу подршку, не само Владе, већ целог друштва. Трудићемо се да и у наредном периоду, у складу с могућностима, обновимо спортску инфраструктуру, како за професионалне спортисте, тако и за рекреативце, јер нам је циљ да се сви грађани баве спортом и да тако сачувамо здравље нације", рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић након обиласка радова на изградњи атлетског стадиона у Крушевцу и трим стазе у том граду, истакавши да су ови објекти одличан пример сарадње Министарства и локалне самоуправе.

Он је истакао да је задатак државе да створи што је могуће боље услове, подједнако у свим деловима Србије, да се становништво бави спортом. "Свим људима и деци који желе да се баве спортом треба омогућити да у својим градовима имају услове да тренирају", казао је Удовичић.

Делегацију коју је обишла крушевачке спортске објекте, уз министра Удовичића, чинили су министар одбране Братислав Гашић, председник и генерални секретар Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и Слободан Бранковић и генерални секретар Фудбалског савеза Србије Зоран Лаковић.

Назад

Архива вести