Удовичић са творцима електричног трактора: Подржите српски тим на путу до финала!

Датум: 18.04.2016 | Категорија: Битне информације, Омладина,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић састао се данас са српским тимом инжењера који се пласирао у полуфинале светског такмичења предузетника у Стенфорду, чији је покровитељ ове године председник Сједињених Америчких Држава Барак Обама.

Чланови тима „Идворски електрик трактор“ осмислили су електрични трактор који, за разлику од конвенционалног, не загађује земљу и ваздух, поузданији је и повољнији за експлоатацију и одржавање. Никола Попов, Далибор Марковић и Иван Јованов имају шансу да се путем глобалног онлајн гласања пласирају у финале такмичења.

,,Одушевили су ме ови млади људи и њихов предузетнички дух, креативност и идеје. Јако је важно да подржимо предузетничке иницијативе младих, јер су они ресурс иновација и будућност Србије. Због тога још једном позивам све грађане наше земље, али и из региона и света да подрже ове момке тако што ће гласати свакога дана, јер су они нешто најбоље што Србија има!“, рекао је Удовичић.

Никола, Далибор и Иван су једини тим из Србије који учествује на такмичењу ове године, а за пројекат електричног трактора можете гласати свакога дана на линку:

http://www.gistnetwork.org/content/tech-i-semi-finalists-voting

Ове године конкурисало је 1.075 тимова из 104 земље са економијама у развоју, а након интензивне евалуације од стране експертских панела, само 102 пријаве су се квалификовале за полуфиналну фазу он-лине глобалног гласања. Удовичић је пре неколико дана путем Твитера позвао све грађане да гласају за овај пројекат.

TWIdvorski

Назад

Архива вести