Удовичић са министром спорта Азербејџана -  спортска инфраструктура у фокусу разговора

Датум: 30.10.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

У оквиру радне посете Азербејџану министар омладине и спорта Вања Удовичић данас се састао с азербејџанским министром омладине и спорта Азадом Рахимовим. У разговору двојице министара посебно је истакнута потреба за реализацијом меморандума о сарадњи два министарства, као и успостављање сарадње у области спортске инфраструктуре.

„Србија и Азербејџан већ сарађују на основу Меморандума о сарадњи који су наша два министарства потписала пре три године, а у којем је посебан акценат стављен на размену волонтера, као и на могућности за узајамно коришћење спортских комплекса по посебним условима. Желимо додатно да обогатимо заједничке активности, стварајући услове за реализацију конкретних пројеката у области омладине и спорта“, рекао је министар Удовичић.

Министар омладине и спорта се у Бакуу састао и са амбасадором Републике Србије у Азербејџану Небојшом Родићем и обишао олимпијско село у којем ће бити смештени учесници првих Европских олимпијских игара које ће се одржати 2015. године у азербејџанској престоници.

Министар Удовичић у Азербејџану представља Србију на првом великом светском форуму о омладинским политикама који окупља 700 учесника из 170 земаља, међу којима и 80 министара задужених за област омладине.

Назад

Архива вести