Удовичић и Стефановић са државним рекордером Јовицом Спајићем

Датум: 30.03.2016 | Категорија: Битне информације, Спорт,

Министар омладине и спорта Вања Удовичић и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић разговарали су са припадником САЈ-а Јовицом Спајићем, који је Гиниосов рекордер у изведеним трбушњацима за 24 сата и који је средином марта освојио златну медаљу на Светском ултрамаратон скупу у Атини, где је претрчао 720 километа у трци која је трајала шест дана.

Стефановић и Удовичић су најавили даљу подршку развоју спорта у МУП-у и полицајцима који постижу истакнуте резултате у спортским дисциплинама, у циљу, како су рекли, промоције правих вредности у друштву.

"Данас имамо прилику да искажемо колико спортисти и припадници МУП-а имају значај у промовисању правих вредности, али и креирању једног амбијента који за све грађане треба да буде понос и звезда водиља. Желимо да испромовишемо и представимо спортисте који имају изванредне резултате и да их поставимо као узоре младима ", рекао је Удовичић.

Он је истакао да припадници МУП-а годинама уназад постижу сјајне спортске резултате.

,,Управо смо због тога новим законом препознали спорт у војсци и полицији”, истакао је Удовичић.

Стефановић је истакао да је Спајић показао да су припадници полиције спремни да одговоре задацима и свим изазовима.

"Честитам Јовици. Свака ти част, надам се да ће и сви други резултати у будућости бити импресивни, а ми ћемо се трудити да помогнемо, да овакве људе награђујемо. Оваква врста посвећености и рада су карактеристични за српску полицију", рекао је Стефановић.

Jovica Spajic
Jovica Spajic
Jovica Spajic
Назад

Архива вести