Удовичић: Борба против насиља у спорту задатак свих институција

Датум: 17.11.2014 | Категорија: Активности, Спорт,

„Само заједничком акцијом свих надлежних институција и нивоа власти можемо се успешно изборити с проблемом насиља у спорту. Ову лошу појаву је тешко искоренити, али сви заједно морамо да радимо на томе да се ниво насиља континуирано смањује“, поручио је министар омладине и спорта Вања Удовичић отварајући ОЕБС-ову конференцију о унапређењу безбедности на спортским догађајима и истакао да се морају уважити јасно дефинисане надлежности свих актера у решавању овог проблема.   

Министар је нагласио да је неопходан заједнички, свеобухватан и координисан ангажман свих институција. „Време је да се појачају активности у правцу решавања узрока насиља. Јасна, недвосмислена и ефикасна примена закона и максимална ангажованост свих надлежних су неопходност. Такође, потребно је појачати едукацију и превентиву. Спорт је нешто најчистије и најбоље што ова земља има. То морамо да чувамо, али и да заштитимо. То не можемо сами. То је задатак целог друштва“, казао је Удовичић.

Министар спорта рекао је да је у новој Националној стратегији развоја спорта предвиђено успостављање институционалних механизама за борбу против насиља и недоличног понашања гледалаца на спортским приредбама.

„Медији су у овом процесу значајан партнер, који могу много да помогну у превентиви, кроз едукацију ширих слојева друштва о начинима за примерено уживање на спортским догађајима“, рекао је Вања Удовичић.

Назад

Архива вести