Шеста седница Савета за младе одржана у новом саставу

Датум: 30.12.2016 | Категорија: Омладина,

Шеста седница Савета за младе одржана је у среду 28. децембра 2016. године у Палати Србија у измењеном саставу, имајући у виду конституисање нових влада на републичком и покрајинском нивоу. Присутнима су представњене кључне активности у области омладине током 2016. године као и планиране активности и буџет за 2017. годину. Посебан акценат стављен је на рад на изменама и допунама Закона о младима.

 

С обзиром да је у претходном периоду Министарство омладине и спорта иницирало и добило резултате два важна истраживања, Савету су представљени кључни налази. Представнице Економског института, као реализатора истраживања о предузетништву младих, говориле су о резултатима студије и препорукама за унапређивање регулаторног оквира за бављењем предузетнишвом у три изабране делатности. Чланови Савета подржали су израду овако свеобухватне студије уз спремност да и сами доставе своје виђење препорука за побољшање предузетничког амбијента за младе. Кључне резултате и уочене трендове у ставовима, положају и потребама младих, представиле су истраживачице агенције Нинамедиа.

Наредна седница Савета за младе планирана је у дргугој половини јануара 2017. године када се очекује да ће члановима бити представљен радни нацрт измена и допуна Закона о младима и када би Савет формулисао препоруке ка Влади и ресорним министарствима за унапређење прописа и аката јавне политике у циљу подршке омладинском предузетништву.

Назад

Архива вести