Регионални састанак о заједничким спортским приоритетима у 2015. 

Датум: 29.11.2014 | Категорија: Спорт,

У Београду је одржан иницијални регионални састанак коме су присуствовали Едвард Колар, генерални директор за спорт Министарства знаности, образовања и спорта Републике Словеније, Сувад Џафић, помоћник министра за спорт Министарства цивилних послова Босне и Херцеговине, Марко Беговић, саветник за спорт Управе за младе и спорт Црне Горе, као и Никола Малетић и Александра Кнежевић, испред Министарства омладине и спорта Републике Србије.

На састанку се разговарало о могућностима за сарадњу у 2015. години, са посебним фокусом на потенцијалним заједничким активностима у спортском пољу. Једна од тема односила се и на могућност за припрему и спровођење заједничког пројекта који би се тицао дуалних каријера спортиста, како би они и по завршетку спортске каријере били активни део друштвене заједнице.

Састанак је завршен заједничким ставом да је регионална сарадња у области спорта изузетно значајна са аспекта повезивања региона и стварања климе разумевања и толеранције која је неопходна за даљи развој свих наших друштава. Присутни су изнели став да ово треба да буде само први у низу заједничких састанака, те да исти треба да постану редовна пракса свих регионалних актера од значаја у области спорта.

По окончању састанка, гости из региона обишли су Сајам спорта и упознали се детаљније са радом присутних спортских савеза.

Назад

Архива вести