Помоћница министра на еврпској конференцији о младима

Датум: 13.10.2014 | Категорија: Омладина,

Помоћник министра за омладину Снежана Клашња, боравиће као представник Републике Србије на Омладинској конференцији Европске уније и састанку државника задужених за младе, који се организује у Риму, у периоду од 12. до 16. октобра 2014. године, а у оквиру италијанског председавања Саветом министара Европске уније.

Конференција ће окупити учеснике из 37 европских земаља, како званичнике институција које се баве младима, тако и представнике младих из невладиног сектора. Циљ конференције је промоција приступа правима као значајног начина побољшања самосталности младих и њиховог учешћа у друштвеном животу. У том смислу, догађај ће бити прилика за започињање дијалога и размену добре праксе о стратегијама и политикама ради искорењивања препрека које младима онемогућавају пун приступ правима, као и квалитетан прелаз из детињства у одрасло доба. Поред тога, Конференција ће поставити оквир за будућу расправу о структурираном дијалогу, који се односи на оснаживање младих за политичку партиципацију. Након Конференције планирано је одржавање уобичајеног састанка званичника институција за младе.

Поред представника Министарства омладине и спорта, овом скупу ће присуствовати и представници Кровне организације младих Србије (КОМС) и Националне асоцијација практичара и практичарки омладинског рада (НАПОР).

Назад

Архива вести