Округли сто о НСМ у Крагујевцу

Датум: 08.10.2014 | Категорија: Омладина,

У Крагујевцу је одржан округли сто на ком се расправљало о радном нацрту Националне стратегије за младе за период 2015-2025. Организатор округлог стола било је удружење “Сунце”-ресурс центар за шумадијски округ програма “Млади су закон”, заједно са Министарством омладине и спорта и ресурс центром за поморавски округ.

Скупу су присуствовале представнице Министарства- помоћница министра за омладину Снежана Клашња и самостална саветница Министарства Весна Видојевић, представници локалне самопуправе, полиције, Дома здрвља, НСЗ и других институција и око 90 младих, представника омладинских удружења и организација, ђачких и студентских парламената…

Након презентације Нацрта, уследила је дискусија на којој су учесници скренули пажњу на теме као што су проблеми младих на селу, репродуктивно здравље младих, млади и култура, положај младих који расту у хранитељским породицама, као и младих особа са инвалидитетом.

Представнице Министарства изразиле су задовољство јер су млади Шумадије и Поморавља показали спремност да активно учествују у креирању политика за младе и позвале их да и у наредним фазама израде Нациналне стратегије буду укључени у овај процес.

Назад

Архива вести