Обележена друга годишњица постојања Универзитетског УНЕСКО клуба

Датум: 25.06.2015 | Категорија: Омладина,

Помоћник министра за омладину, Снежана Клашња 24. јуна 2015. године у Скупштини Града Београда присуствовала је обележавању друге годишњице постојања Универзитетског УНЕСКО клуба.

Поздрављајући скуп, госпођа Клашња истакла је да Министарство омладине и спорта препознаје у УНЕСКУ истинског партнера за унапређење положаја младих, због чега је Министарство са задовољством прихватило позив да буде део Националне комисије за сарадњу са УНЕСКО.

“Верујемо да својим активним учешћем можемо да допринесемо с једне стране-квалитету рада организације, кроз упознавање са ставовима и потребама младих људи и са друге стране – квалитету живота младих, кроз представљање свих могућности које се младима нуде кроз УНЕСКО. На нама је да у својој националној и локалној омладинској политици искористимо оно најбоље што УНЕСКО нуди младима, те са поносом наглашавам да смо се при изради Националне стратегије за младе за период 2015-2025. година водили УНЕСКО Оперативном стратегијом за младе за 2014-2021. годину, базираном на партиципативности и широким консултативним процесима са самим младима око свега што их се директно тиче“, указала је госпођа Клашња.

Позиву за обележавање друге годишњице постојања Универзитетског УНЕСКО клуба одазвали су се еминентни универзитетски професори, експерти из различитих области, представници дипломатског кора, а испред Министарства омладине и спорта присуствовали су му и Александра Кнежевић, руководилац Групе за међународну сарадњу и Милош Радосављевић, координатор Радне групе Фонда за младе таленте.

Назад

Архива вести