Млади активни грађани у посети Министарству

Датум: 21.05.2014 | Категорија: Омладина,

Министарство омладине и спорта угостило је четрдесет учесника програма Симулација рада Народне скупштине – Симулација 2014. Народна скупштина Републике Србије и Омладински одбор за образовање уз подршку Амбасаде САД организoвао је петодневни семинар о значају учешћа младих у процесу доношења одлука. 

Овим поводом учеснике семинара поздравила је помоћница министра за омладину Снежана Клашња и приближила окупљенима систем функционисања омладинске политике у Србији. Она је са младима из мањих општина и градова, који нису представљени у парламенту, дискутовала на тему Младих активних грађана и истакла значај њихове улоге у процесу доношења одлука.

„Млади из свих делова Србије, од севера до југа, морају добити више шанси за учествовање у креирању јавних политика. Зато смо основали Савет за младе, који у име Владе Србије, обезбеђује да се глас младих чује и уважи и да млади могу да учествују у изради, спровођењу и праћењу реализације јавних политика", истакла је Клашња.

Програм Симулација рада Народне скупштине – Симулација 2014 обухвата низ састанака са представницима цивилног и државног сектора, укључујући и представнике академске заједнице. 

Семинар се одржава у Београду од 21. до 25. маја 2014. године.  Назад

Архива вести