Министар Удовичић у посети Борском округу

Датум: 25.03.2019 | Категорија: Вести, Спорт,

Истакнута важност континуираног улагања у спортску инфраструктуру  и отварања нове перспективе младих, додељена спортска опрема ОШ „Вук Караџић“

Министар омладине и спорта Вања Удовичић данас је у оквиру обиласка локалних самоуправа широм Србије посетио Мајданпек, и разговарао са представницима општине и Борског округа о заједничком деловању на унапређењу услова за развој система спорта и још ефектније примене омладинске политике.

Том приликом, министар Удовичић похвално се изразио о разноврсности и бројности спортских активности и пројеката којима се проширују могућности становника округа – а нарочито младих – за бављење спортом, и нагласио важност сталног рада на одржавању те традиције.

“Кроз подршку локалним спортским организацијама настављамо да промовишемо спорт широм Борског округа, а даљим развојем инфраструктуре чинимо бављење спортом доступним за све генерације. У овом смислу је посебно важно приближити спорт најмлађима, јер је он синоним за здрав живот и афирмише позитивне вредности. Посебну важности придали смо развоју система спрота у Кладову и популаризацији и одржавање већег броја спортских и омладинских кампова, али и пројектима омладинских клубова, стрељана и других спортских организација широм Борског округа“, напоменуо је министар Удовичић.

Током дана, додељен је и комплет спортске опреме и реквизита ОШ „Вук Караџић“ у Доњем Милановцу.

Посебно је наглашено да ће Министарство омладине и спорта наставити да подржава младе тога краја кроз стипендије Фонда за младе таленте и подстиче пројекте којима се отвара нова друштвена и каријерна перспектива за омладину овога краја Србије.

“Веома сам поносан на бројне стипендисте Фонда за младе таленте који долазе из Борског округа! Увек ћемо подржавати постојеће и бити отворени ка увођењу нових активности с циљем да младима пружимо нове могућности. Настављамо да радимо и даље, отворено и одговорно, јер смо у истом смо тиму – и очекујем да ћемо у овом  смислу имати само још боље заједничке резултате!“ истакао је министар Удовичић.

Назад

Архива вести