Додела награде „Млади Европљанин 2015. године“

Датум: 07.10.2014 | Категорија: Омладина,

Шварцкоф фондација „Млада Европа“ упутила је позив младима да конкуришу за награду „Млади Европљанин 2015. године“. Позив се односи на младе узраста од 18 до 26 година који су се бавили питањима европских интеграција, покретали иницијативе, развијали осећај друштвене одговорности и на тај начин показали да су спремни да дају допринос развоју мира и коегзистенције у шареноликој Европи данас, али пре свега - да су се залагали за развој међународне сарадње и уједињену Европу.

Поред титуле „Млади Европљанин 2015. године“, добитнику следи и награда у износу од 5.000 евра, која се може искористити за лично усавршавање кроз менторски рад са члановима Европског парламента или за финансирање пројекта који ће промовисати европске вредности и/или значај евроинтеграција.

Победника конкурса одабраће комисија састављена од представника Европског парламента, Европског парламента младих, Европске комисије и Шварцкоф фондације „Млада Европа“.

Конкурс је отворен до 20. октобра 2014 године. Више информација, као и апликациони формулар можете пронаћи на адреси: http://polls.eyp.org/young-european-of-year-nomination-form.

Назад

Архива вести