Vesti - Februar 2015

Javni konkursi za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora

Datum: 28.02.2015 | Kategorija: Omladina konkursi,

Ministarstvo omladine i sporta u skladu sa Zakonom o mladima („Službeni glasnik RS”, broj 50/11), Pravilnikom o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora („Službeni glasnik RS”, br. 8/12 i 11/13) i Planom izvršenja Ministarstva omladine i sporta za 2015. godinu, raspisuje:
Detaljnije

Raspisani konkursi za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora

Datum: 28.02.2015 | Kategorija: Omladina,

Ministarstvo omladine i sporta raspisalo je 28. februara konkurse za programe i projekte od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora. Rok za dostavljanje predloga projekata je 15 dana, odnosno do 16. marta 2015. godine.
Detaljnije

Hokejaške legende u Pioniru

Datum: 28.02.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Igrači moskovske ekipe "Legende hokeja", odigrali su danas u hali "Pionir" revijalnu utakmicu sa ekipom naših veterana hokeja, "Veteranima Srbije". Pobedila je ruska ekipa, rezultatom 8-3.
Detaljnije

Usvojena Nacionalna strategija za mlade za period od 2015. do 2025. godine

Datum: 27.02.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Nacionalna strategija za mlade utvrđuje osnovne principe za  unapređenje društvenog položaja mladih i stvaranje uslova za ostvarivanje prava i interesa mladih u svim oblastima.
Detaljnije

„Otpakovani“ kulturni paketi  dvanaest kancelarija za mlade u Srbiji

Datum: 27.02.2015 | Kategorija: Omladina,

Na završnom događaju projekta “Otpakivanje“  u Domu omladine  u Beogradu dodeljena je  nagrada Kancelariji za mlade iz Priboja, koja je po izboru stručnog žirija i glasača na društvenoj mreži Fejsbuk  napravila najbolji kulturni paket, odnosno kreativan izraz odlika svoje lokalne zajednice. Nagrađena je i Jovana Ostojić za priču "Kad se mladi igraju rata" koju je napisala u okviru projekta.
Detaljnije

Kompanije otvorile vrata za najbolje studente

Datum: 27.02.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Srpske asocijacije menadžera Milan Petrović potpisali su danas memorandum o saradnji dve institucije kojim će stipendistima Fonda za mlade talente biti omogućeno obavljanje stručne prakse u najboljim kompanijama, članicama SAM-a.
Detaljnije

Legende jugoslovenske košarke kod ministra Udovičića

Datum: 26.02.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Legende jugoslovenske košarke Borislav Stanković, Dragan Kapičić, Ivo Daneu, Petar Skansi, Ratomir Tvrdić i Nikola Plećaš bili su danas gosti ministra omladine i sporta Vanje Udovičića.
Detaljnije

Stranica 1 od 3