Udovičić: Sjajan način da se zahvalimo našim atletičarima na odličnim rezultatima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je danas radove na postavljanju atletske staze u Kombank areni za potrebe Evropskog prvenstva u atletici koje će biti održano u Beogradu od 3. do 5. marta.

„Prošle godine smo imali evropska prvenstva u vaterpolu i futsalu, a organizacijom dvoranskog EP u atletici želimo da se na sjajan način zahvalimo našim atletičarima na odličnim rezultatima. Naučili smo da budemo dobri domaćini, ali sa druge strane imamo i obavezu dobrih rezultata pred našim navijačima.”, rekao je Udovičić.

Udovičić je istakao  da i kroz ovo takmičenje Ministarstvo omladine i sporta želi da nastavi da promoviše zdrave stilove živote i sportsku kulturu, što bi svaki građanin Srbije trebalo da usvoji i prenosi na mlađe generacije.

„Ovo je još jedna prilika da pokažemo da organizaciono i tehnički možemo da odgovorimo izazovima koji su pred nama. Imaćemo priliku da uživo gledamo Ivanu Španović, Asmira Kolašinca, ali i ostale naše i strane sportiste, što će svakako biti jedinstven doživljaj. Do sada je prodato oko 12.000 ulaznica, što je gotovo polovina od raspoloživih karata, zbog čega pozivam sve zainteresovane da svoje ulaznice nabave što pre”,poručio je Mali.

 

Obilasku radova prisustvovali su gradonačelnik Beograda Siniša Mali, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, gradski sekretar za sport i omladinu Slavko Gak,  sekretar za poslove odbrane, vanredne situacije, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković., kao i direktor „Kombank“ arene Đorđe Milutinović.

 

Top