Удовичић: Сјајан начин да се захвалимо нашим атлетичарима на одличним резултатима

Министар омладине и спорта Вања Удовичић обишао је данас радове на постављању атлетске стазе у Комбанк арени за потребе Европског првенства у атлетици које ће бити одржано у Београду од 3. до 5. марта.

„Прошле године смо имали европска првенства у ватерполу и футсалу, а организацијом дворанског ЕП у атлетици желимо да се на сјајан начин захвалимо нашим атлетичарима на одличним резултатима. Научили смо да будемо добри домаћини, али са друге стране имамо и обавезу добрих резултата пред нашим навијачима.”, рекао је Удовичић.

Удовичић је истакао  да и кроз ово такмичење Министарство омладине и спорта жели да настави да промовише здраве стилове животе и спортску културу, што би сваки грађанин Србије требало да усвоји и преноси на млађе генерације.

„Ово је још једна прилика да покажемо да организационо и технички можемо да одговоримо изазовима који су пред нама. Имаћемо прилику да уживо гледамо Ивану Шпановић, Асмира Колашинца, али и остале наше и стране спортисте, што ће свакако бити јединствен доживљај. До сада је продато око 12.000 улазница, што је готово половина од расположивих карата, због чега позивам све заинтересоване да своје улазнице набаве што пре”,поручио је Мали.

 

Обиласку радова присуствовали су градоначелник Београда Синиша Мали, државни секретар за спорт Предраг Перуничић, председник Скупштине Београда Никола Никодијевић, градски секретар за спорт и омладину Славко Гак,  секретар за послове одбране, ванредне ситуације, комуникације и координацију односа са грађанима Дарко Главаш, генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић., као и директор „Комбанк“ арене Ђорђе Милутиновић.

 

Top