Udovičić o načinu finansiranja programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je danas u Užicu okruglom stolu na temu o finansiranja programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave.

Udovičić je govorio o važnosti implementacije i sprovođenja novog zakona i istakao da je donošenje zakona bio ogroman korak za srpski sport, ali da ne sme ostati samo slovo na papiru. Dodao je da očekuje od svih jedinica lokalnih samouprava da dosledno implementiraju novi zakon, jer je njihova uloga u tom procesu jako važna.

On je i naglasio da je jako važno da se sve odredbe dosledno sprovode, pre svega one koje se odnose na decu u sportu, na visinu članarine, zdravstvene preglede i druge uslove, kao i da sport ne sme da bude privilegija bogatih, već da bude dostupan svima.

„Insistiram i insistiraću na punoj primeni novog Zakona o sportu. Drago mi je što smo danas ovde i što imamo priliku da na konstruktivan način pričamo o načinu finansiranja programa u oblasti sporta. Hijerarhija i načini finansiranja su jasni i moraju se poštovati“, poručio je Udovičić.

Ministar Udovičić obišao je i sportsku dvoranu  u  Krčagovu, čiji je završetak izgradnje planiran ove godine, a za koji je iz IPA fonda izdvojeno 60 miliona dinara.

Nakon toga, ministar je posetio mlade koji su se zaposlili u okviru projekta „Radnom praksom do zapošljavanja mladih u Zlatiborskom okrugu“, a koji je finansiralo Ministarstvo omladine i sporta.

Top