Удовичић о начину финансирања програма у области спорта у јединицама локалне самоуправе

Министар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је данас у Ужицу округлом столу на тему о финансирања програма у области спорта у јединицама локалне самоуправе.

Удовичић је говорио о важности имплементације и спровођења новог закона и истакао да је доношење закона био огроман корак за српски спорт, али да не сме остати само слово на папиру. Додао је да очекује од свих јединица локалних самоуправа да доследно имплементирају нови закон, јер је њихова улога у том процесу јако важна.

Он је и нагласио да је јако важно да се све одредбе доследно спроводе, пре свега оне које се односе на децу у спорту, на висину чланарине, здравствене прегледе и друге услове, као и да спорт не сме да буде привилегија богатих, већ да буде доступан свима.

„Инсистирам и инсистираћу на пуној примени новог Закона о спорту. Драго ми је што смо данас овде и што имамо прилику да на конструктиван начин причамо о начину финансирања програма у области спорта. Хијерархија и начини финансирања су јасни и морају се поштовати“, поручио је Удовичић.

Министар Удовичић обишао је и спортску дворану  у  Крчагову, чији је завршетак изградње планиран ове године, а за који је из ИПА фонда издвојено 60 милиона динара.

Након тога, министар је посетио младе који су се запослили у оквиру пројекта „Радном праксом до запошљавања младих у Златиборском округу“, а који је финансирало Министарство омладине и спорта.

Top