Udovičić na prijemu Ambasade Republike Srbije u Italiji

Datum: 10.05.2016 | Kategorija: Bitne informacije, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je  prijemu koji su organizovali Ambasada Republike Srbije u Rimu i Olimpijski komitet Italije, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Teniskim savezom Srbije i Turističkom organizacijom Srbije, u sklopu turnira master serije, a koji je posvećen saradnji u sportu sa posebnim osvrtom na mogućnosti saradnje u tenisu.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici institucija Italije, diplomatskog kora, predstavnici sportskih asocijacija, sportisti, poznati privrednici, gosti turnira, srpska dijaspora i ostali prijatelji Srbije. Udovičić je tom prilikom razgovarao i sa potpredsednikom Evropskog parlamenta Antonijem Tajanijem.

Udovicic-Italija1

Zahvaljujući tradicionalno dobrim bilateralnim odnosima Italije i Srbije i saradnji dve države u mnogim oblastima, organizovana je i jedinstvena dvonedeljna promocija Srbije. U prostoru nazvanom “Kuća Srbije”, koji je otvoren svakog dana od 10.00 do 22.00 časa tokom turnira, emituju se promotivni filmovi o Srbiji, dele se brošure i promotivni materijal, a posetioci mogu da probaju proizvode po kojima je Srbija poznata. Srbija je prva država kojoj su organizatori turnira pružili mogućnost da se predstavi na ovaj način.

Nazad