Trka kroz Srbiju izmenjenom trasom

Nakon sagledavanja svih aspekata novonastale situacije nakon poplava u Srbiji, na sednici Organizacionog odbora biciklističke Trke kroz Srbiju, odlučeno je da se trka održi, ali su donete odluke o sažimanju trase ovogodišnje manifestacije. 

Predsednik Organizacionog odbora Nebojša Rodić istakao je da je sažimanje trke obaveza koja se ne dovodi u pitanje, iz razloga koje su uslovi saobraćaja nametnuli.

„U okolnostima, koje nisu ni malo lake, u organizacionom i funkcionalnom smislu, mi od ove manifestacije nikako ne smemo da odustanemo. Najvažnije je da se trka održi i da smo spremni da se od prvog trenutka suočimo sa problemima“, naglasio je Rodić.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je na sednici odbora izglasan za predsednika, istakao je važnost ove manifestacije za Srbiju i naglasio da ona mora da održi status lidera među biciklističkim manifestacijama u ovom delu Evrope.

„Kontinuitet održavanja tradicionalne Trke kroz Srbiju je jako bitan, ali moramo se truditi da kvalitativno, usled novonastale situacije, trka ne pretrpi značajne izmene“, ocenio je Udovičić.
Top