Трка кроз Србију измењеном трасом

Након сагледавања свих аспеката новонастале ситуације након поплава у Србији, на седници Организационог одбора бициклистичке Трке кроз Србију, одлучено је да се трка одржи, али су донете одлуке о сажимању трасе овогодишње манифестације. 

Председник Организационог одбора Небојша Родић истакао је да је сажимање трке обавеза која се не доводи у питање, из разлога које су услови саобраћаја наметнули.

„У околностима, које нису ни мало лаке, у организационом и функционалном смислу, ми од ове манифестације никако не смемо да одустанемо. Најважније је да се трка одржи и да смо спремни да се од првог тренутка суочимо са проблемима“, нагласио је Родић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је на седници одбора изгласан за председника, истакао је важност ове манифестације за Србију и нагласио да она мора да одржи статус лидера међу бициклистичким манифестацијама у овом делу Европе.

„Континуитет одржавања традиционалне Трке кроз Србију је јако битан, али морамо се трудити да квалитативно, услед новонастале ситуације, трка не претрпи значајне измене“, оценио је Удовичић.
Top