Трка кроз Србију измењеном трасом

Датум: 25.05.2014 | Категорија: Спорт,

Након сагледавања свих аспеката новонастале ситуације након поплава у Србији, на седници Организационог одбора бициклистичке Трке кроз Србију, одлучено је да се трка одржи, али су донете одлуке о сажимању трасе овогодишње манифестације. 

Председник Организационог одбора Небојша Родић истакао је да је сажимање трке обавеза која се не доводи у питање, из разлога које су услови саобраћаја наметнули.

„У околностима, које нису ни мало лаке, у организационом и функционалном смислу, ми од ове манифестације никако не смемо да одустанемо. Најважније је да се трка одржи и да смо спремни да се од првог тренутка суочимо са проблемима“, нагласио је Родић.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је на седници одбора изгласан за председника, истакао је важност ове манифестације за Србију и нагласио да она мора да одржи статус лидера међу бициклистичким манифестацијама у овом делу Европе.

„Континуитет одржавања традиционалне Трке кроз Србију је јако битан, али морамо се трудити да квалитативно, услед новонастале ситуације, трка не претрпи значајне измене“, оценио је Удовичић. Назад

Архива вести