Počeo Sajam sporta

Udovičić je poželeo dobrodošlicu građanima i pozvao ih da se upoznaju sa brojnim uspesima srpskih sportista.

"Položio sam zakletvu da će Srbija nastaviti sa uspesima, u prethodnom periodu uradili smo solidan posao, ali pred nama je još mnogo toga. Privodimo kraju uspešnu godinu u kojoj su srpski sportisti osvojili 26 medalja i na svaki uspeh smo ponosni. Verujem da će biti još boljih rezultata, jer smo oduvek bili dokaz upornosti i velike želje", rekao je Udovičić.

On je dodao da će se kao ministar potruditi da sportistima obezbedi bolje uslove kako bi Srbija ispunila cilj i na Olimpijskim igrama u Riju osvojila više od četiri medalje, koliko je osvojeno u Londonu.

Otvaranju na Beogradskom sajmu prisustvovali su državni sekretar za sport Predrag Peruničić, selektor fudbalske reprezentacije Radovan Čurčić, generalni sekretar FSS Zoran Laković, potrpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević, selektor Dejvis kup tima Srbije Bogdan Obradović, najbolji srpski automobilista Dušan Borković i drugi.

Sajam sporta u organizaciji Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije traje do subote uveče i okupiće 77 granskih, više od 40 lokalnih saveza, a predstaviće se i eminentne institucije poput Olimpijskog komiteta Srbije, Republičkog zavoda za sport i medicinu sporta Srbije, Antidoping agencija Srbije, kao i Ministarstvo sporta Republike Srpske.

Top