Почео Сајам спорта

Удовичић је пожелео добродошлицу грађанима и позвао их да се упознају са бројним успесима српских спортиста.

"Положио сам заклетву да ће Србија наставити са успесима, у претходном периоду урадили смо солидан посао, али пред нама је још много тога. Приводимо крају успешну годину у којој су српски спортисти освојили 26 медаља и на сваки успех смо поносни. Верујем да ће бити још бољих резултата, јер смо одувек били доказ упорности и велике жеље", рекао је Удовичић.

Он је додао да ће се као министар потрудити да спортистима обезбеди боље услове како би Србија испунила циљ и на Олимпијским играма у Рију освојила више од четири медаље, колико је освојено у Лондону.

Отварању на Београдском сајму присуствовали су државни секретар за спорт Предраг Перуничић, селектор фудбалске репрезентације Радован Чурчић, генерални секретар ФСС Зоран Лаковић, потрпредседник Кошаркашког савеза Србије Дејан Томашевић, селектор Дејвис куп тима Србије Богдан Обрадовић, најбољи српски аутомобилиста Душан Борковић и други.

Сајам спорта у организацији Министарства омладине и спорта и Спортског савеза Србије траје до суботе увече и окупиће 77 гранских, више од 40 локалних савеза, а представиће се и еминентне институције попут Олимпијског комитета Србије, Републичког завода за спорт и медицину спорта Србије, Антидопинг агенција Србије, као и Министарство спорта Републике Српске.

Top