Peruničić: Država štiti sportiste od dopinga kao negativne pojave u sportu

Peruničić je u okviru Sajma sporta „Sportska strana Srbije“ na drugoj ovogodišnjoj anti-doping edukaciji okupljenim sportistima i sportskim radnicima poželeo dobrodošlicu i zahvalio im se na svim uspesima koje su postigli u prethodnoj godini, zahvaljujući kojima su postali stipendisti naše države.

"Smatramo da je program stipendiranja najboljih sportista iz budžeta koristan i neophodan, jer bez njega ne postoji mogućnost ostvarivanja najviših rezultata u sportu, redovnog i pravilnog treniranja i razvoja sporta. Uveren sam da na današnji skup ne gledate samo kao na puko ispunjavanje obaveza, već kao na priliku da se upoznate sa činjenicama koje će vam biti korisne u vašem bavljenju sportom", rekao je on.

Prema njegovim rečima, veoma je značajno da naši najbolji sportisti čuju koje su to  izmene koje donosi novi Zakon o sprečavanju dopinga u sportu, kao i da će im  poznavanje anti-doping pravila u mnogome pomoći da ispune zadatak koji su preuzeli na sebe kada su se odlučili za život profesionalnog sportiste.

"Kao bivši sportista, iz iskustva znam koliko je važno poznavanje anti doping pravila. Vodite računa o svom zdravlju, trenirajte vredno i nastavite da pobeđujete", poručio je Peruničić sportistima.

Na Sajmu sporta „Sportska strana Srbije“, koji će trajati do subote, 29. novembra, predstavljena dostignuća vrhunskog, školskog, rekreativnog i univerzitetskog sporta u Srbiji, a svi posetioci, posebno deca, imaće priliku da se druže sa našim najpoznatijim sportistima i da upoznaju sve sportove.

 
Top