Перуничић: Држава штити спортисте од допинга као негативне појаве у спорту

Перуничић је у оквиру Сајма спорта „Спортска страна Србије“ на другој овогодишњој анти-допинг едукацији окупљеним спортистима и спортским радницима пожелео добродошлицу и захвалио им се на свим успесима које су постигли у претходној години, захваљујући којима су постали стипендисти нaше државе.

"Сматрамо да је програм стипендирања најбољих спортиста из буџета користан и неопходан, јер без њега не постоји могућност остваривања највиших резултата у спорту, редовног и правилног тренирања и развоја спорта. Уверен сам да на данашњи скуп не гледате само као на пуко испуњавање обавеза, већ као на прилику да се упознате са чињеницама које ће вам бити корисне у вашем бављењу спортом", рекао је он.

Према његовим речима, веома је значајно да наши најбољи спортисти чују које су то  измене које доноси нови Закон о спречавању допинга у спорту, као и да ће им  познавање анти-допинг правила у многоме помоћи да испуне задатак који су преузели на себе када су се одлучили за живот професионалног спортисте.

"Као бивши спортиста, из искуства знам колико је важно познавање анти допинг правила. Водите рачуна о свом здрављу, тренирајте вредно и наставите да побеђујете", поручио је Перуничић спортистима.

На Сајму спорта „Спортска страна Србије“, који ће трајати до суботе, 29. новембра, представљена достигнућа врхунског, школског, рекреативног и универзитетског спорта у Србији, а сви посетиоци, посебно деца, имаће прилику да се друже са нашим најпознатијим спортистима и да упознају све спортове.

 
Top