Održan drugi sajam školskih timova za karijerno vođenje i savetovanje

Ovom prilikom, prisutnima su se obratili Vesna Đukić, direktorka Beogradske otvorene škole, Mirjana Kovačević, direktorka Centra za edukaciju pri Privrednoj komori Srbije, Snežana Klašnja, pomoćnica ministra u Ministarstvu omladine i sporta i Nikola Mikašinović, koordinator programa fondacije u Solidar Suisse.

Obraćajući se prisutnima, pomoćnica ministra, Snežana Klašnja je istakla da je karijerno vođenje i savetovanje postalo sastavni deo savremenih obrazovnih sistema, politika zapošljavanja i obuka, jer je opravdalo svoju svrhu time što pojedincima bez obzira na uzrast može pomoći u učenju, sticanju veština potrebnih na tržištu rada, samozapošljavanju i preduzetništvu. U kontekstu razvoja koncepta celoživotnog učenja, donošenje Strategije karijernog vođenja i savetovanja u Srbiji marta 2010. godine, čije sprovođenje je do 2014. godine koordiniralo Ministarstvo omladine i sporta, dalo je snažan podsticaj razvoju nacionalne politike karijernog vođenja i savetovanja i njenom usklađivanju sa evropskim i svetskim tokovima, naglasila je Klašnja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na drugom sajmu po redu, predstavilo se 20 najaktivnijih i najkreativnih timova za karijerno vođenje i savetovanje srednjih škola u Srbiji, a  prema oceni stručne komisije, nagrada za najveći doprinos razvoju usluga karijernog vođenja i savetovanja u srednjim školama za školsku 2015/2016. godinu dodeljena je školskom timu Ekonomsko-trgovinske škole iz Požarevca.

Top