Одржан други сајам школских тимова за каријерно вођење и саветовање

Овом приликом, присутнима су се обратили Весна Ђукић, директорка Београдске отворене школе, Мирјана Ковачевић, директорка Центра за едукацију при Привредној комори Србије, Снежана Клашња, помоћница министра у Министарству омладине и спорта и Никола Микашиновић, координатор програма фондације у Solidar Suisse.

Обраћајући се присутнима, помоћница министра, Снежана Клашња је истакла да је каријерно вођење и саветовање постало саставни део савремених образовних система, политика запошљавања и обука, јер је оправдало своју сврху тиме што појединцима без обзира на узраст може помоћи у учењу, стицању вештина потребних на тржишту рада, самозапошљавању и предузетништву. У контексту развоја концепта целоживотног учења, доношење Стратегије каријерног вођења и саветовања у Србији марта 2010. године, чије спровођење је до 2014. године координирало Министарство омладине и спорта, дало је снажан подстицај развоју националне политике каријерног вођења и саветовања и њеном усклађивању са европским и светским токовима, нагласила је Клашња.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На другом сајму по реду, представило се 20 најактивнијих и најкреативних тимова за каријерно вођење и саветовање средњих школа у Србији, а  према оцени стручне комисије, награда за највећи допринос развоју услуга каријерног вођења и саветовања у средњим школама за школску 2015/2016. годину додељена је школском тиму Економско-трговинске школе из Пожаревца.

Top