Ministar Udovičić na bilateralnom sastanku sa ministrom sporta Crne Gore Nikolom Janovićem

Ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić i ministar sporta Republike Crne Gore Nikola Janović sastali su se danas u okviru zvanične posete naše delegacije Podgorici.

Cilj posete je razmena znanja, iskustava i primera dobre prakse, prilikom izrade zakonske regulative u oblasti sporta.

Ministar  Udovičić istakao je da crnogorsko Ministarstvo sporta može da računa na punu podršku Ministarstva omladine i sporta  Republike Srbije i  da se nada nastavku sjajne saradnje.

Ministar Udovičić upoznao je kolegu sa konkretnim novinama koje je Zakon o sportu doneo sportskim organizacijama, sportistima i jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji, sa nacionalnim rezultatima  na omladinskom polju, uspostavljenim mehanizmima učešća mladih u kreiranju i praćenju sprovođenja omladinske politike, kao i sa korišćenjem sredstava iz predpristupnih fondova Evropske unije.

Na bilateralnom sastanku govorilo se i o intezivnojoj saradnji dve zemlje u oblasti nauke i tehnologije primenjene u sportu, sportskoj medicini, borbi protiv dopinga, organizaciji sportskih događaja, razvoju sportske infrastrukture...

„Iskustva Srbije i način na koji su u praksi primenili nova zakonska rešenja biće nam izuzetno važni  u procesu izrade novog Zakona o sportu“, rekao je ministar Janović.

Sastanku su prisustvovali i v.d. pomoćnika ministra za sport Drako Udovičić, posebna savetnica za pravna pitanja Ivana Dukić, a crnogorsku delegaciju su, pored ministra Janovića,  činili i sekretar Ministarstva sporta Crne Gore Tatjana Bulatović, genetalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, kao i generalni direktor Direktorata za mlade Nenad Koprivica.

Top