Министар Удовичић на билатералном састанку са министром спорта Црне Горе Николом Јановићем

Министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић и министар спорта Републике Црне Горе Никола Јановић састали су се данас у оквиру званичне посете наше делегације Подгорици.

Циљ посете је размена знања, искустава и примера добре праксе, приликом израде законске регулативе у области спорта.

Министар  Удовичић истакао је да црногорско Министарство спорта може да рачуна на пуну подршку Министарства омладине и спорта  Републике Србије и  да се нада наставку сјајне сарадње.

Министар Удовичић упознао је колегу са конкретним новинама које је Закон о спорту донео спортским организацијама, спортистима и јединицама локалне самоуправе у Републици Србији, са националним резултатима  на омладинском пољу, успостављеним механизмима учешћа младих у креирању и праћењу спровођења омладинске политике, као и са коришћењем средстава из предприступних фондова Европске уније.

На билатералном састанку говорило се и о интезивнојој сарадњи две земље у области науке и технологије примењене у спорту, спортској медицини, борби против допинга, организацији спортских догађаја, развоју спортске инфраструктуре...

„Искуства Србије и начин на који су у пракси применили нова законска решења биће нам изузетно важни  у процесу израде новог Закона о спорту“, рекао је министар Јановић.

Састанку су присуствовали и в.д. помоћника министра за спорт Драко Удовичић, посебна саветница за правна питања Ивана Дукић, а црногорску делегацију су, поред министра Јановића,  чинили и секретар Министарства спорта Црне Горе Татјана Булатовић, генетални директор Директората за спорт Милош Лалевић, као и генерални директор Директората за младе Ненад Копривица.

Top