Ministar Gajić ugostio direktora Agencije za mlade i sport Republike Severne Makedonije

U kabinetu Ministarstva sporta Republike Srbije održan je bilateralni sastanak ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića i direktora Agencije za mlade i sport Severne Makedonije Naumčeta Mojsovskog gde je analizirana postojeća situacija u oblasti sporta i saradnje dve bratske i komšijske zemlje.

Srbija kao jedan od lidera regiona igra vitalnu ulogu u unapređenju međusobnog razumevanja, prijateljstva i dobre volje između drugih zemalja, posebno kroz sve vidove sportskih aktivnosti. Makedonska sportska agencija unapređuje mere za širenje i deljenje vrednosti sporta.

Akcenat buduće saradnje će biti na realizaciji programa koji će doprineti produbljivanju međusobnog razumevanja i istovremeno negovati zdrave mlade ljude koji imaju međunarodne kvalitete i način razmišljanja da vode sledeću generaciju. Srbija će promovisati sportsku razmenu sa susednim zemljama u cilju promocije sporta na lokalnom nivou, kako u zemlji tako i u inostranstvu. Međunarodna razmena kroz sport doprinosi širenju i razvoju sporta i igra vitalnu ulogu u unapređenju međusobnog razumevanja, prijateljstva i dobre volje između drugih zemalja.

Bilateralni odnosi Srbije i Severne Makedonije su uvek bili na visokom nivou saradnje, razumevanja i unapređenju prijateljskih odnosa. Nova tačka povezivanja prošlosti i budućnosti biće razvoj i harmonija sporta u regionu, sa fokusom na iskorištavanju pozitivnog uticaja sporta da poveća društvenu svest o ciljevima razvoja u cilju daljeg povećanja vrednosti sporta u društvu.

Opšti zaključak sastanka na kome su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu sporta Republike Srbije Marko Kešelj, pomoćnik ministra Uroš Pribićević i šef kabineta Jovan Knežević je da toplina i prijateljstvo između dva naroda, otvorenost i inkluzivnost srpskog i makedonskog društva i sporta daje veliki doprinos sveobuhvatnom kooperativnom partnerstvu naše dve zemlje.

Top