Министар Гајић угостио директора Агенције за младе и спорт Републике Северне Македоније

У кабинету Министарства спорта Републике Србије одржан је билатерални састанак министра спорта у Влади Републике Србије Зорана Гајића и директора Агенције за младе и спорт Северне Македоније Наумчета Мојсовског где је анализирана постојећа ситуација у области спорта и сарадње две братске и комшијске земље.

Србија као један од лидера региона игра виталну улогу у унапређењу међусобног разумевања, пријатељства и добре воље између других земаља, посебно кроз све видове спортских активности. Македонска спортска агенција унапређује мере за ширење и дељење вредности спорта.

Акценат будуће сарадње ће бити на реализацији програма који ће допринети продубљивању међусобног разумевања и истовремено неговати здраве младе људе који имају међународне квалитете и начин размишљања да воде следећу генерацију. Србија ће промовисати спортску размену са суседним земљама у циљу промоције спорта на локалном нивоу, како у земљи тако и у иностранству. Међународна размена кроз спорт доприноси ширењу и развоју спорта и игра виталну улогу у унапређењу међусобног разумевања, пријатељства и добре воље између других земаља.

Билатерални односи Србије и Северне Македоније су увек били на високом нивоу сарадње, разумевања и унапређењу пријатељских односа. Нова тачка повезивања прошлости и будућности биће развој и хармонија спорта у региону, са фокусом на искориштавању позитивног утицаја спорта да повећа друштвену свест о циљевима развоја у циљу даљег повећања вредности спорта у друштву.

Општи закључак састанка на коме су присуствовали и државни секретар у Министарству спорта Републике Србије Марко Кешељ, помоћник министра Урош Прибићевић и шеф кабинета Јован Кнежевић је да топлина и пријатељство између два народа, отвореност и инклузивност српског и македонског друштва и спорта даје велики допринос свеобухватном кооперативном партнерству наше две земље.

Top