Ministar Gajić: "Ruma je pokazala da je veliki sportski grad"

U Rumi je održan četvrti ovogodišnji Mali sajam sporta. Ova manifestacija, koju organizuju Sportski savez Srbije, Ministarstvo sporta, Sportski savez opštine Ruma i lokalna samouprava, obuhvatila je sve uzraste kroz mnoštvo aktivnosti. Najmlađi iz predškolske ustanove "Poletarac" vežbali su uz Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije u okviru projekta "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan", stariji osnovci učestvovali su na preko 20 poligona i upoznali se sa borilačkim sportovima, gimnastikom, rukometom, odbojkom, košarkom, fudbalom, šahom, stonim-tenisom i mnogim drugim sportovima.

Za najstarije koji su već uključeni u sistem sporta organizovana su predavanja Antidoping agencije Republike Srbije i Aktivnije Srbije. 

Malom sajmu sporta prethodio je sastanak u Gradskoj kući predsednice Opštine Ruma Aleksandre Ćirić i ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića i njihovih saradnika, na kome je najviše bilo reči o opštinskim ulaganjima u obnovu i izgradnju sportske infrastrukture, školskih fiskulturnih sala, ulaganjima u seoske sredine, poput izgradnje sportske hale u Putincima, ali i sportskim podsticajima klubovima i opštinskim sportskim stipendijama.

“Lepo je videti veliki broj đaka na Gradskom trgu, školski sport je baza iz koje nastaju uspešni sportisti. Kao Opština Ruma nastojaćemo da još više ulažemo u sport, jer ulaganjem u sport ulažemo i u našu budućnost i našu decu. Usmeravamo ih da žive zdravim načinom života, da grade kolektivni zdrav duh, jačaju mentalno zdravlje, sklapaju prijateljstva i postanu dobri ljudi. Tokom leta ćemo organizovati čitav niz manifestacija, kamp u prirodi, igre na vodi, malu škola plivanja, sve u cilju kako bi deci obezbedili što bolje uslove za bavljenje sportom” - rekla je predsednica opštine Ćirić.

Po broju učesnika u manifestaciji, broju klubova, sportskih radnika i dece, Ruma je pokazala da je zaista veliki sportski grad, poručio je ministar Gajić, nekadašnji selektor zlatne muške olimpijske odbojkaške reprezentacije naše zemlje.

“Deci posebno želim da se obratim, svi vi koji ste danas bili i koji ste se skinuli u opremu i koji ste vežbali, svi ste vi šampioni! Svaki trening koji ste napravili to je kao da ste uzeli medalju na svetskim takmičenjima. Uživajte u svakom času vežbanja, u svakom skoku, u svakom udarcu, svakom koraku koji pretrčite” - rekao je ministar Gajić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije, srpski zlatni olimpijac Davor Štefanek je uručio sekretaru Sportskog saveza Opštine Ruma Milošu Markoviću poklon u vidu sportskih rekvizita za osnovne škole iz opštine Ruma.

“Stotine mališana danas na trgu nam pokazuju da ne moramo da se brinemo za dane koji dolaze. U ime Sportskog saveza mogu da vam garantujem da ćete u nama imati prijatelje i podršku, da ćemo sve od sebe  da vam stvorimo još bolje uslove za vaš trening, rast i razvoj. Pravićemo još novih terena, sportskih sala, omogući ćemo prisustvo najboljih trenera da svako dete bez obzira na to gde živi može da trenira sport koji voli. Draga deco nastojite da sanjate velike snove o sportskim i svim drugim uspesima a mi vaši roditelji, učitelji, treneri i sportski radnici ćemo biti uvek uz vas da vas podržimo” - naglasio je Štefanek.

Najmlađi su imali priliku da razgovaraju sa najboljim odbojkaškim trenerom, sada ministrom Gajićem, proslavljenim košarkašem naše zemlje Markom Kešeljem i zlatnim olimpijcem i predsednikom Sportskog saveza Srbije Davorom Štefanekom, a najsnažnija poruka za mlade je bila da nastave da se fokusiraju na sport i zdrav život.

Ministar Gajić, predsednik SSS Štefanek, državni sekretar Kešelj, generalni sekretar SSS Goran Marinković, specijalni savetnik Dejan Bojović, predvođeni domaćinima predsednicom opštine Aleksandrom Ćirić i sekretarom Sportskog saveza opštine Ruma Milošem Markovićem obišli su svaki klub koji je uzeo učešće u Malom sajmu sporta.

Top