Министар Гајић: "Рума је показала да је велики спортски град"

У Руми је одржан четврти овогодишњи Мали сајам спорта. Ова манифестација, коју организују Спортски савез Србије, Министарство спорта, Спортски савез општине Рума и локална самоуправа, обухватила је све узрасте кроз мноштво активности. Најмлађи из предшколске установе "Полетарац" вежбали су уз Савез за предшколски спорт и физичко васпитање Србије у оквиру пројекта "Спорт је важан да би био здрав и снажан", старији основци учествовали су на преко 20 полигона и упознали се са борилачким спортовима, гимнастиком, рукометом, одбојком, кошарком, фудбалом, шахом, стоним-тенисом и многим другим спортовима.

За најстарије који су већ укључени у систем спорта организована су предавања Антидопинг агенције Републике Србије и Активније Србије. 

Малом сајму спорта претходио је састанак у Градској кући председнице Општине Рума Александре Ћирић и министра спорта у Влади Републике Србије Зорана Гајића и њихових сарадника, на коме је највише било речи о општинским улагањима у обнову и изградњу спортске инфраструктуре, школских фискултурних сала, улагањима у сеоске средине, попут изградње спортске хале у Путинцима, али и спортским подстицајима клубовима и општинским спортским стипендијама.

“Лепо је видети велики број ђака на Градском тргу, школски спорт је база из које настају успешни спортисти. Као Општина Рума настојаћемо да још више улажемо у спорт, јер улагањем у спорт улажемо и у нашу будућност и нашу децу. Усмеравамо их да живе здравим начином живота, да граде колективни здрав дух, јачају ментално здравље, склапају пријатељства и постану добри људи. Током лета ћемо организовати читав низ манифестација, камп у природи, игре на води, малу школа пливања, све у циљу како би деци обезбедили што боље услове за бављење спортом” - рекла је председница општине Ћирић.

По броју учесника у манифестацији, броју клубова, спортских радника и деце, Рума је показала да је заиста велики спортски град, поручио је министар Гајић, некадашњи селектор златне мушке олимпијске одбојкашке репрезентације наше земље.

“Деци посебно желим да се обратим, сви ви који сте данас били и који сте се скинули у опрему и који сте вежбали, сви сте ви шампиони! Сваки тренинг који сте направили то је као да сте узели медаљу на светским такмичењима. Уживајте у сваком часу вежбања, у сваком скоку, у сваком ударцу, сваком кораку који претрчите” - рекао је министар Гајић.

Председник Спортског савеза Србије, српски златни олимпијац Давор Штефанек је уручио секретару Спортског савеза Општине Рума Милошу Марковићу поклон у виду спортских реквизита за основне школе из општине Рума.

“Стотине малишана данас на тргу нам показују да не морамо да се бринемо за дане који долазе. У име Спортског савеза могу да вам гарантујем да ћете у нама имати пријатеље и подршку, да ћемо све од себе  да вам створимо још боље услове за ваш тренинг, раст и развој. Правићемо још нових терена, спортских сала, омогући ћемо присуство најбољих тренера да свако дете без обзира на то где живи може да тренира спорт који воли. Драга децо настојите да сањате велике снове о спортским и свим другим успесима а ми ваши родитељи, учитељи, тренери и спортски радници ћемо бити увек уз вас да вас подржимо” - нагласио је Штефанек.

Најмлађи су имали прилику да разговарају са најбољим одбојкашким тренером, сада министром Гајићем, прослављеним кошаркашем наше земље Марком Кешељем и златним олимпијцем и председником Спортског савеза Србије Давором Штефанеком, а најснажнија порука за младе је била да наставе да се фокусирају на спорт и здрав живот.

Министар Гајић, председник ССС Штефанек, државни секретар Кешељ, генерални секретар ССС Горан Маринковић, специјални саветник Дејан Бојовић, предвођени домаћинима председницом општине Александром Ћирић и секретаром Спортског савеза општине Рума Милошем Марковићем обишли су сваки клуб који је узео учешће у Малом сајму спорта.

Top