Državni sekretar Stanić na 6. Konferenciji omladinskog rada

Državni sekretar  Ministarstva omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Darko Stanić prisustvovao je Šestoj konferenciji omladinskog rada – KORA 6,  koja je održana u Banja Luci, 18. i 19. februara 2019. godine, u organizaciji omladinske mreže „M.O.C.A.R.T“ Republike Srpske, Instituta „Perpetuum mobile“ i Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Skup je otvorila ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović, dok se prisutnima u ime Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije obratio državni sekretar Darko Stanić.

U svom izlaganju, državni sekretar Stanić je posebno naglasio značaj povezivanja mladih iz Republike Srbije i Republike Srpske kroz sprovođenje zajedničkih projekata, mobilnost, razmenu primera dobre prakse u omladinskom radu, kao i učešćem u Erazmus+ programu EU.

Dvodnevni događaj, čiji je cilj razvoj međusobnih partnerstava, okupio je oko 90 učesnika, ključnih aktera u omladinskom sektoru Republike Srpske, uz učešće predstavnika Krovne organizacije mladih Srbije i Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada.

U sklopu konferencije, predstavnici ministarstava dve strane održali su bilateralni sastanak na kojem je urađena analiza sprovedenih aktivnosti iz Akcionog plana u omladinskom sektoru za prethodnu godinu i razmotrili plan saradnje za 2019. godinu.

 

Top