Државни секретар Станић на 6. Конференцији омладинског рада

Државни секретар  Министарства омладине и спорта у Влади Републике Србије Дарко Станић присуствовао је Шестој конференцији омладинског рада – КОРА 6,  која је одржана у Бања Луци, 18. и 19. фебруара 2019. године, у организацији омладинске мреже „М.О.Ц.А.Р.Т“ Републике Српске, Института „Перпетуум мобиле“ и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Скуп је отворила министар породице, омладине и спорта Републике Српске, Соња Давидовић, док се присутнима у име Министарства омладине и спорта Републике Србије обратио државни секретар Дарко Станић.

У свом излагању, државни секретар Станић је посебно нагласио значај повезивања младих из Републике Србије и Републике Српске кроз спровођење заједничких пројеката, мобилност, размену примера добре праксе у омладинском раду, као и учешћем у Еразмус+ програму ЕУ.

Дводневни догађај, чији је циљ развој међусобних партнерстава, окупио је око 90 учесника, кључних актера у омладинском сектору Републике Српске, уз учешће представника Кровне организације младих Србије и Националне асоцијације практичара/ки омладинског рада.

У склопу конференције, представници министарстава две стране одржали су билатерални састанак на којем је урађена анализа спроведених активности из Акционог плана у омладинском сектору за претходну годину и размотрили план сарадње за 2019. годину.

 

Top