30 hiljada dinara mesečno za 1200 najboljih studenata

"Oko 1200 studenata je od Vlade Republike Srbije, kroz Fond za mlade talente, dobilo sredstva za nastavak školovanja na državnim fakultetima. To je pokazatelj da Vlada itekako brine o mladim ljudima i njihovom usavršavanju. Na ovaj način pomažemo našim najtalentovanijim mladim ljudima, pokušavamo svima da pokažemo da se trud i rad isplate, i da ih država prepoznaje. Dajemo im podršku u obrazovanju – kao prvom koraku ka sistemu u kojem će imati i više šansi za zaposlenje. Srbija će biti onoliko uspešna zemlja koliko budemo imali uspeha u oebzbeđivanju posla našoj omladini“, kazao je Udovičić.

Na ovogodišnji konkurs prijavili su se izuzetno kvalitetni kandidati, pa tako poslednji na listi dobitnika stipendije za osnovne studije ima prosek 9.43, dok je prosečna ocena poslednjeg dobitnika stipendije za master studije 9.65. Ukupno 111 stipendiranih studenata ima prosečnu ocenu 10.00.

Fond za mlade talente je osnovala Vlada Republike Srbije u želji da podrži najuspešnije studente, koji su svojim radom, upornošću i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate. Od osnivanja 2008. godine, do danas, država je preko Fonda stipendirala blizu 7400 studenata završnih godina studija na državnim fakultetima u Srbiji.

Lista dobitnika dostupna je OVDE.

Top