30 хиљада динара месечно за 1200 најбољих студената

"Око 1200 студената је од Владе Републике Србије, кроз Фонд за младе таленте, добило средства за наставак школовања на државним факултетима. То је показатељ да Влада итекако брине о младим људима и њиховом усавршавању. На овај начин помажемо нашим најталентованијим младим људима, покушавамо свима да покажемо да се труд и рад исплате, и да их држава препознаје. Дајемо им подршку у образовању – као првом кораку ка систему у којем ће имати и више шанси за запослење. Србија ће бити онолико успешна земља колико будемо имали успеха у оебзбеђивању посла нашој омладини“, казао је Удовичић.

На овогодишњи конкурс пријавили су се изузетно квалитетни кандидати, па тако последњи на листи добитника стипендије за основне студије има просек 9.43, док је просечна оцена последњег добитника стипендије за мастер студије 9.65. Укупно 111 стипендираних студената има просечну оцену 10.00.

Фонд за младе таленте је основала Влада Републике Србије у жељи да подржи најуспешније студенте, који су својим радом, упорношћу и трудом постигли изузетне научне и академске резултате. Од оснивања 2008. године, до данас, држава је преко Фонда стипендирала близу 7400 студената завршних година студија на државним факултетима у Србији.

Листа добитника доступна је ОВДЕ.

Top