Vesti - Mart 2015

Predstavljen „Vodič za rad sa osetljivim grupama mladih“

Datum: 30.03.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Ministartsvo omladine i sporta i Misija OEBS-a u Srbiji promovisali su danas publikaciju „Vodič za rad sa osetljivim grupama mladih“. Vodič predstavlja alat za ostvarivanje inkluzivne omladinske politike, istakla pomoćnik ministra za omladinu Snežana Klašnja.
Detaljnije

Udovičić čestitao rvačima osvajanje medalja na EP: Odlična generacija mladih rvača

Datum: 29.03.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je reprezentativcima Srbije u rvanju Viktoru Nemešu i Vladimiru Stankiću na osvajanju zlatne i srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za takmičare do 23 godine u Poljskoj.
Detaljnije

Udovičić otvorio klub za mlade u Kruševcu

Datum: 27.03.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

„Strategija za mlade po prvi put nije rađena u kabinetima i iza zatvorenih vrata, već u otvorenom direktnom razgovoru sa mladima širom Srbije. To je dobar znak koji mladi prepoznaju, ali pred svima nama je mnogo posla kako bismo ispunili opravdana očekivanja mladih“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je danas u Kruševcu otvorio klub za mlade.
Detaljnije

Borovčanin: Povratak domova omladine

Datum: 27.03.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Državni sekretar za omladinu Nenad Borovčanin najavio je danas na svečanosti otvaranja Omladinskog kluba u Vrnjačkoj Banji da će mladi širom Srbije dobiti slične centre, kako bi imali na raspolaganju adekvatan prostor.
Detaljnije

Udovičić čestitao Tijani Bogdanović osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu

Datum: 26.03.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je reprezentativki Srbiji u tekvondu Tijani Bogdanović osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u olimpijskim disciplinama u Naljčiku u Rusiji.
Detaljnije

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u okviru projekta za zapošljavanje mladih u Srbiji posetio kompaniju Bambi u Požarevcu

Datum: 25.03.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

,,Danas smo obilaskom Bambija skrenuli pažnju na značaj poljoprivrede i prehrambene industrije u Srbiji. Poljoprivreda i prehrambena industrija u stvaranju društvenog proizvoda Srbije učestvuju sa oko 17%, i zato je važno da podstaknemo velike kompanije poput Bambija da daju šansu mladim stručnjacima, kako bismo povećali BDP naše zemlje, a ne poklanjali naše stručnjake drugima. Ovde, u Požarevcu, trećina nezaposlenih su upravo mladi“, rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.
Detaljnije

Omladinska konferencija Evropske unije

Datum: 25.03.2015 | Kategorija: Omladina,

U cilju uspostavljanja i unapređenja međunarodne saradnje i evropskih integracija u oblasti omladinske politike, Ministarstvo omladine i sporta nastoji da bude aktivni deo svih međunarodnih aktivnosti od značaja za mlade, dajući doprinos u kreiranju evropske politike za mlade i poboljšanju celokupnog društvenog položaj omladine u našoj zemlji.
Detaljnije

Otvoreno globalno takmičenje u rešavanju studije slučaja

Datum: 25.03.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Omladina,

Državni sekretar Ministarstva omladine Nenad Borovčanin otvorio je danas Prvo globalno takmičenje u rešavanju studije slučaja u jugoistočnoj Evropi i ukazao da je Srbija decenijama urušavana, ali da sada uspešno izlazi iz društvenog "nokdauna" zahvaljujući politici Vlade Srbije.
Detaljnije

Udovičić s pomoćnikom hrvatskog ministra za sport: Unapređenje regionalne saradnje u oblasti sporta

Datum: 23.03.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas s Tomislavom Paškvalinom, pomoćnikom ministra za sport u Vladi Republike Hrvatske. Sagovornici su konstatovali da je saradnja Srbije i Hrvatske u oblasti sporta dobra, ali da svakako treba raditi na njenom intenziviranju u obostranom interesu. Hrvatska strana je iskazala posebno interesovanje za iskustva Srbije i primere dobre prakse u domenu programskog finansiranja sporta. 
Detaljnije

Stranica 1 od 4