Završeni radovi na objektu sportske hale „Dom partizana“ u Leskovcu

Ministar Vanja Udovičić posetio završeni objekat sportske hale u Leskovcu namenjen bavljenju sportom na svim nivoima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je posetio Leskovac, važan kulturni i privredni centar juga Srbije i grad duge i bogate sportske istorije. U razgovoru sa gradonačelnikom dr Goranom Cvetanovićem , ministar je istakao važnost uloge sporta u gradu čiji Sportski savez  objedinjuje aktivnosti 110 klubova i udruženja, i u kome se redovno ostvaruje veliki broj projekata za podsticanje i oposobljavanje omladine za aktivnije učešće u svim sferama društvenog života, zapošljavanje, volontarizma i ostalih segmenata iz Nacionalne strategije za mlade.

Ministar je obišao i lokaciju sportske hale „Dom Partizana“ u Leskovcu, važnog infrastrukturnog centra za razvoj sporta juga Srbije - na čijem objektu su završeni građevinski radovi krajem novembra. Projekat izgradnje, započet 2011. godine - ponovo je pokrenut u julu 2018. i okončan krajem novembra, za šta je Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo oko 60 miliona dinara.

Sportska hala „Dom partizana“ - deo istoimenog sportskog kompleksa postavljenog sredinom prošlog veka, višenamenski je zatvoreni sportski objekat poslednje generacije. Čine je sportski teren, svlačionice sa pratećim prostorijama, prostori namenjeni za sudije, delegate i trenere, prostor za opremu, medicinski blok, prostor za gledaoce, tribine sa galerijom i tehničke prostorije. Hala se može koristiti za organizovanje treninga, školskih, studentskih, lokalnih, regionalnih, državnih i međunarodnih sportskih takmičenja; korisnici ovog objekta će biti mladi, rekreativni i profesionalni sportisti.

Posebno i značajno mesto leskovačkog sporta zauzima školski sport kroz koji godišnje prođe više od 5.000 dece. Zbog toga je izgradnja „Doma partizana“ važan korak ka unapređivanju infrastrukture u gradu koji već više od jednog veka neguje sportsku tradiciju priznatu u Srbiji i širom regiona.

„Izuzetno mi je drago što će grad bogate tradicije sportskih uspeha uskoro dobiti višenamenski sportski objekat najsavremenije vrste. Hala „Dom partizana“ je jedan od najvažnijih projekata sportske infrastrukture ovog dela Srbije, i odlični uslovi koje će pružati za organizaciju trenažnih aktivnosti, sportskih manifestacija i takmičenja značajno će uticati na dalji razvoj sistema sporta, njegove popularnosti i afirmacije u smislu zdravog načina života među svim generacijama žitelja leskovačkog okruga“, istakao je ministar Udovičić.

Top