Vučić: Hvala Velji, imaću čime da se pohvalim u Berlinu

"U ime Vlade Srbije zahvaljujem se Stjepanoviću i njegovoj porodici, plivačkom klubu Partizan i njegovim trenerima. On je osvajanjem medalja pokazao hrabro lice Srbije koja uvek ide na prvo mesto. Zbog taktičkih razloga nemamo tri zlatne medalje, ali rekao sam mu da očekujem privredni rast, da Srbija postane jaka i da u Riju 2016. osvoji osam medalja. Od njega očekujem najmanje dve, ali ne bi bilo loše da donese i tri", izjavio je Vučić.

Premijer je dodao da uspesi sportista veoma pozitivno utiču na imidž Srbije u svetu.

"Baš te večeri kad je Stjepanović plivao na 200 metara bio sam sa stranim diplomatima i kada sam čuo vrisku i ciku u komšiluku znao sam da je osvojio novo zlato. Srbija će to znati da poštuje, onoliko koliko može, a ja ću imati čime da se pohvalim Angeli Merkel kada budem išao u Nemačku. Reći ću, dobar je vaš Biderman, ali naš Stjepanović je bolji", naveo je Vučić.

On je ponovio da će država u narednom periodu više pažnje posvetiti ulaganju u individualne sportove.

"Nešto smo već uradili za atletičare i kajakaše. Iskren da budem, nisam najzadovoljniji, ali nastavićemo ozbiljno i odgovorno da radimo. Čitava Srbija i Republika Srpska bila je presrećna zbog Veljinih pobeda i hoću da mu se zahvalim jer je kao Srbin odabrao da brani boje ove zemlje, iako je mogao da predstavlja neku drugu", istakao je Vučić, s obzirom na to da je Stjepanović rođen u Dubaiju, a da su njegovi roditelji iz Bijeljine.

Stjepanović je istakao da mu je velika čast što se nalazi u Vladi Srbije i obećao da će učiniti sve da iz Rija donese tri medalje.

"Previše lagano sam ušao u trci na 200 delfin, ali možda je ovako slađe, jer sam na 200 slobodno dobio svetskog rekordera Budermana, i to na njegovom terenu. Nastaviću da treniram delfin, iako sam na EP bio van borbe za medalje. U Riju želim da nastupim u sve tri discipline, ali prethodno moram da se plasiram", istakao je Stjepanović.

On je poručio mladima da je najbitnije da vole ono što rade.

"Ne bih bio danas ovde da nisam bio uporan. Mama mi je kad sam bio mali govorila da ostanem i duže spavam, ali ja sam išao na treninge", prisetio se dvostruki šampion Evrope, koji je premijeru Vučiću poklonio majicu plivačkog tima Srbije sa svojim imenom.

Prijemu u Vladi Srbije prisustvovali su i Stjepanovićevi roditelji, kao i prvi trener Partizana Matije Koprivica.

Stjepanović je na šampionatu Evrope u Berlinu osvojio zlatne medalje na 200 i 400 metara slobodno.

Top