Uskoro završetak radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona u Subotici

Završava se još jedan u nizu projekata na poboljšanju sportske infrastrukture u Srbiji. Na Gradskom stadionu u Subotici, koji je izgrađen 1936. godine, a renoviran 1978. godine, za mesec dana biće gotovi radovi na rekonstrukciji atletske staze, svlačionica i sanitarnih prostorija.

Nakon 40 godina Subotičani dobiće prelep renoviran stadion, jedan od najmodernijih u Srbiji i regionu, renoviranu atletsku stazu koja ispunjava zahteve međunarodne atletske federacije za takmičenja međunarodnog ranga.

Staza će imati 8 traka za trčanje, kompletno nova atletska borilišta za daljinske skokove, jamu za stipl i krugove za bacanja, uz kompletnu zamenjenu travu sa drenažom. U svlačionicama i sanitarnom čvoru završava se zamena svih podnih i zidnih obloga, unutrašnjih instalacija vodovoda i kanalizacije, a urađena je i zamena spoljnog voda kanalizacije do postojećeg sabirnog, revizionog šahta.

Početkom jula Ugovor o izvođenju radova na Gradskom stadionu u Subotici potpisan je od strane Ministarstva omladine i sporta, grada Subotice i nosioca posla „SMB-Gradnjaˮd.o.o.. Za potrebe renoviranja ovog stadiona Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je 67.040.000 dinara

Top