Удовичић са џудистима у СЦ Шумице

Mинистар омладине и спорта Вања Удовичић присуствовао је данас у СЦ Шумице, додели татамија београдским џудо клубовима и јавном часу - демонстрацији вештина младих џудиста. 

Џудо савез Србије уз помоћ Министарства омладине и спорта набавио је 576 струњача, за девет нових борилишта за џудо спорт, који су распоређени у три региона, по три татамија у Војводину, централну Србију и Београд.

Министар Удовичић и председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров уручили су данас београдским џудо клубовима донацију. Татамији ће допринети развоју и промоцији џудо спорта,  позитивно утицати на квалитет организације будућих такмичења у Београду и целој Србији.

„Верујем да ће ове струњаче омогућити да што више деце тренира џудо и допринети да се у јавности створи још боља слика о овом спорту“, истакао је министар Удовичић.

„Желим да се захвалим Министарству омладине и спорта и министру Удовичићу у име свих чланова Џудо савеза Србије на подршци и помоћи од 6 милиона динара за набавку татамија која нам пуно значи“, рекао је председник Џудо савеза Србије Иван Тодоров.

На овом догађају учествовало је више од 100 младих џудиста, такмичара београдских клубова, који су демонстрирали своје вештине.

Догађају су присуствовали државни секретари Предраг Перуничић и Дарко Станић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и џудиста Немања Мајдов.

Top