Udovičić sa džudistima u SC Šumice

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je danas u SC Šumice, dodeli tatamija beogradskim džudo klubovima i javnom času - demonstraciji veština mladih džudista. 

Džudo savez Srbije uz pomoć Ministarstva omladine i sporta nabavio je 576 strunjača, za devet novih borilišta za džudo sport, koji su raspoređeni u tri regiona, po tri tatamija u Vojvodinu, centralnu Srbiju i Beograd.

Ministar Udovičić i predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov uručili su danas beogradskim džudo klubovima donaciju. Tatamiji će doprineti razvoju i promociji džudo sporta,  pozitivno uticati na kvalitet organizacije budućih takmičenja u Beogradu i celoj Srbiji.

„Verujem da će ove strunjače omogućiti da što više dece trenira džudo i doprineti da se u javnosti stvori još bolja slika o ovom sportu“, istakao je ministar Udovičić.

„Želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću u ime svih članova Džudo saveza Srbije na podršci i pomoći od 6 miliona dinara za nabavku tatamija koja nam puno znači“, rekao je predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov.

Na ovom događaju učestvovalo je više od 100 mladih džudista, takmičara beogradskih klubova, koji su demonstrirali svoje veštine.

Događaju su prisustvovali državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i džudista Nemanja Majdov.

Top