Udovičić na svečanom otvaranju Svetskog prvenstva za juniore u vaterpolu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić svečano je otvorio na bazenu SC "Milan Gale Muškatirović" 19. Svetsko prvenstvo za juniore kome će Beograd od 5. do 13. avgusta biti domaćin.

„Budućnost svetskog vaterpola je danas ovde, u Beogradu. Vi će te u narednim godinama i deceniji pokretati naše emocije, činiti nas srećnim, euforičnim, a ponekada i tužnim. Vaša imena slaviće hiljade poklonika vaterpola širom sveta i vi će te živeti za ovaj sport i živećete sa njim. Za neke od vas ovo je prvo veliko, svetsko takmičenje i možda onaj pravi početak vaših karijera. Neki od vas prvi put brane boje svojih zemalja i zbog toga se osećajte ponosnim i privilegovanim“, rekao je Udovičić.

On je dodao i da Srbija i Beograd širom raširenih ruku dočekuju prijatelje i sportiste.

„Posebno mesto u srcima domaćina rezervisano je za vaterpolo i zbog toga sam siguran da će svi odavde poneti samo najlepše uspomene protkane prijateljstvom i srdačnosti. Srećno svima“, poručio je Udovičić.

Svečanoj ceromoniji otvaranja šampionata prisustvovao je i Milorad Krivokapić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije.

„Velika je čast što je Svetska federacija vodenih sportova FINA ukazala poverenje Vaterpolo savezu Srbije, Srbiji i gradu Beogradu za organizaciju ovog prvenstva i pružila nam priliku da ugostimo najbolje svetske juniorske vaterpolo reprezentacije. Vaterpolo je najtrofejniji sport Srbije, u Srbiji ima dugu i uspešnu tradiciju, a zahvaljujući tome jedan je od najpopularnijih sportova među mlađim generacijama. Želeo bih da čestitam našim sportistima, koji su postali uzori mladim generacijama jer nas njihov uspeh čini važnim na svetskoj sportskoj mapi. I ovog puta uz pomoć države, učinićemo sve da budemo dobri domaćini kao i do sada, dostojni svog renomea i imena, da maksimalnom organizacijom obezbedimo kvalitetne uslove kako bi najbolje svetske mlade ekipe u bazenu mogle da pokažu svoj maksimum. Svesni časti koja nam je ukazana i odgovornosti koja nam je poverena, kao nosioci vrhunskih sportskih rezultata, uvek smo spremni na poduhvate u pogledu postavljanja najviših standarda vaterpolo takmičenja“, rekao je Milorad Krivokapić

On je svim gostima poželeo da se u Beogradu osećaju kao kod kuće.

„Poručujem im da iskoriste priliku, upoznaju naš grad i na taj način najbolje upoznaju naciju koja rađa šampione. Svim igračima želim pravo nadmetanje, fer borbe koje slave takmičarski duh i pružaju publici istinsko sportsko uživanje. Neka trofej i zvanje svetskog juniorskog prvaka ponese najuspešnija reprezentacija, a da pravi uspeh prvenstva bude pobeda viteštva, sporta i prijateljstva“, poručio je za kraj Krivokapić.

 

Top