Удовичић: Млади дали максимум у обнови поплављених подручја

„Млади су се показали на делу и дали свој максимум, све од себе, у волонтерским акцијама за помоћ становништву угроженом од поплава. Зато им данас, на Међународни дан волонтера, одајемо признање и награђујемо за све добро што су урадили ове године - од непроцењивог доприноса у пружању помоћи током мајских поплава, до веома важних ствари које су током 2014. године урадили за своје локалне заједнице широм Србије. Ове године смо имали тужан повод да се уверимо у снагу волонтеризма и жељу наше омладине да се укључи и помогне када је најтеже“, поручио је министар омладине и спорта Вања Удовичић на свечаности у Дому омладине.

Кроз програм „Млади су закон“ који спроводи Министарство омладине и спорта ове године је, у подручјима настрадалим од поплава, реализовано 11 кампова и 20 радних акција на којима је учествовало више од 700 волонтера, а поред домаћих, учествовали су и волонтери из целог света.

Делегација Европске уније доделила је 15 награда организаторима волонтерских кампова и радних акција који су се посебно истакли у пружању подршке поплављеним подручјима и најугроженијем становништву.

„Србију је у мају ове године погодила невиђена катастрофа. Поплаве су однеле многе животе и начиниле велику штету од које се Србија, уз помоћ Европске уније и других партнера, још опоравља. Међутим ова ванредна ситуација је такође показала колико хуманости, храбрости и солидарности млади волонтери у Србији имају. Из тог разлога смо одлучили да наградимо волонтере и организације који су својим несебичним радом у волонтерским камповима и акцијама помогли људима угроженим од поплава“, изјавио је шеф Делегације ЕУ у Србији, Мајкл Девенпорт.

Top