Svetsko MMA amatersko prvenstvo svečano otvoreno u Beogradu

Planetarnom MMA šampionatu u amaterskoj konkurenciji domaćin je Srbija i grad Beograd. Svetsko MMA amatersko prvenstvo koje je svečano otvoreno u beogradskoj Štark areni u kojoj će se boriti 550 takmičara iz 62 države od 11. do 17. februara 2023. ostaće u istoriji upisano kao prvo kome je domaćin jedna evropska zemlja. Svečanoj ceremoniji otvaranja ovog šampionata prisustvovali su ministar sporta Republike Srbije Zoran Gajić, predsednik MMA saveza Srbije Luka Nikolić i predsednik Svetske amaterske MMA federacije Kerit Braun.

Ovom prilikom ministar sporta Gajić je rekao:

 “Velika mi je čast da vas sve pozdravim i poželim dobrodošlicu u ime Vlade Republike Srbije na Svetsko amatersko prvenstvo u MMA. Zadovoljstvo mi je što će se tokom narednih sedam dana u Beogradu preko 550 takimičara iz 62 države sveta boriti u muškoj i ženskoj konkurenciji u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Beograd je prvi evropski grad domaćin svetskog prvenstva u jednom od najbrže rastućih sportova. Kada se pogleda koje su države bile domaćini prethodnih sedam šampionata: Sjedinjene Američke Države, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati, zaista nam je ukazano veliko poverenje. Zahvaljujući podršci koju sport dobija od Predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića,predsednice Vlade Ane Brnabić Srbija je poslednjih 10 godina bila domaćin spektakularnih šampionata u gotovo svim sportovima. Bili smo svedoci obaranja rekorda, velikih duela, pobeda i slavlja. Siguran sam da ćemo i narednih dana u Beogradskoj Štark Areni uživati u uzbudljivim borbama. Verujem da će srpska prestonica ostati u lepom sećanju takmičarima, njihovim trenerima, timovima i navijačima koji dolaze iz svih krajeva sveta. Pozivam vas da iskoristite vreme između mečeva i uverite se u prepoznatljivo srpsko gostoprimstvo. MMA je danas jedan od najatraktivnijih sportova, moderan borilački sport koji je kombinacija mnogih borbenih stilova. Ovaj sport krasi i veliki ferplej, poštovanje među borcima, poštovanje kodeksa i publike. Svi ljubitelji sporta su dobrodošli da narednih dana dođu u Štark Arenu i uživaju u spektaklu i sjajnoj organizaciji. Želim vam svima dobre borbe i uspešno prvenstvo. Živela Srbija!”

Srbiju će na turniru predstavljati 13 reprezentativaca. U juniorskoj konkurenciji Anastasija Rajković, Milica Glišica, Danilo Ristić, Miloš Ralević, Ognjen Mićović i Ivan Panić, a za seniorski Martin Miletić, Voja Simičić, Milan Stojiljković, Veljko Aleksić, Dževad Baltić, Stefan Savić i Nikolija Milošević. Prve borbe počinju 12. februara od 11 časova i tokom sedam dana u Beogradu boriće se i žene i muškarci, u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji finala su zakazana za četvrtak 16. februar, dok će finala u seniorskoj konkurenciji biti održana 17. februara. Borilački spektakli u Štark areni ne završavaju se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA, pošto će se u subotu od 19 časova održati profesionalne borbe u okviru organizacije ”BRAVE FC” iz Bahreina.

”BRAVE FC” će ugostiti borce iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

Top