Стипендије Фонда за младе таленте у 2017. години

27. јануара 2017. године завршен рок за аплицирање по Конкурсу за стипендирање најбољих студената завршних година основних и мастер студија у Републици Србији Фонда за младе таленте Министарства омладине и спорта. До последњег дана у Фонд је пристигло око 2000 пријава студената, а у наредним данима очекује се још пријава по наведеном конкурсу које су поднете у року за конкурисање, а стићи ће путем поште.

По пријему свих пријава по наведеном конкурсу, стручне службе Министарства омладине и спорта, Фонда за младе таленте почеће са прегледом пријава и конкурсне документације, а објављивање прилиминарних листа се очекује до краја фебруара. Након објављивања прелиминарних резултата конкурса на сајту министарства, кандидати ће имати могућност подношења примедби на објављене листе и резултате а после тога ће бити објављена Листа 1250 добитника стипендије по наведеном конкурсу, од чега ће стипендије добити 850 студената завршне године основних академских студија и 400 студената мастер академских студија. Одмах по објављивању Листе добитника стипендије приступиће се потписивању Уговора о стипендирању а студенти ће најкасније почетком априла добити првих шест рата стипендије, док ће се стипендије од априла до септембра исплаћивати најкасније до 20-ог у месецу за претхнодни месец, осим за јул и август који нису наставни месеци.  

„Ми ћемо наставити са осталим планираним активностима и већ током марта Фонд за младе таленте расписаће Конкурс за награђивање ученика средњих школа који су постигли изузетне успехе на признатим републичким и међународним такмичењима током 2016. године. Награде по овом конкурсу крећу се у износу од 20.000 до 200.000 динара по ученику. Награде се додељују за успехе постигнуте на признатим такмичењима у земљи и иностранству а заступљене су све научне области, уметност и спорт.

Током лета, крајем јуна планирано је расписивање Конкурса за стипендирање студија другог и трећег степена на универзитетима земаља чланица Европске уније, Европске асоцијације за слободну трговину и на водећим светским универзитетима за школску 2017/18. годину“, поручио је Удовичић.

Крајем календарске године планирано је расписивање Конкурса за стипендирање нове генерације 1250 најбољих студената завршних година основних и мастер студија у Републици Србији за школску 2017/18. годину.

Током 2017. године Фонд ће, такође, наставити са активностима и сарадњом са компанијама и институцијама у Србији у циљу омогућавања стручних програма, радионица, стручних пракси и запошљавања за стипендисте Фонда у циљу омогућавања што бољих услова за стручно и професионално усавршавање добитника стипендије, имајући у виду уговорне обавезе стипендиста.

 

Top