Srpski stonoteniski as Aleksandar Karakašević zvanično završio igračku karijeru

Na takmičarsku karijeru dugu više od tri decenije proslavljeni stonoteniski as i reprezentativac Srbije Aleksandar Karakašević stavio je tačku na meču između Srbije i Francuske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koji je održan 24. januara 2023. u dvorani Šumice u Beogradu. 

Karakašević ima 47 godina, pet puta učestvovao je na Olimpijskim igrama, osvojio brojne medalje na velikim takmičenjima, od čega 14 na šampionatima Evrope, a od 2017. godine je i predsednik Saveza.

Njegovom oproštaju u punoj dvorani "Šumice" prisustvovali su ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek od kojih je dobio i prigodne poklone, zatim potpredsednik OKS Žarko Zečević, posebni savetnik ministra sporta Dejan Bojović, legendarni stonoteniser Zoran Kalinić i brojni drugi.

"Drago mi je što su došli najvažniji ljudi srpskog sporta. Hvala im, ali ruku na srce i zaslužio sam dugom karijerom i rezultatima koje sam postigao. Sad se okrećem tome da na drugi način doprinesem stonom tenisu i koliko god je naš sport specifičan verujem da imamo budućnost" - rekao je Karakašević.

On je dodao da ostaje žal što nije osvojio olimpijsku medalju.

"Bio sam tako blizu, u Atini posebno, plus četiri četvrtfinala Svetskih prvenstava, ali to je sve iza mene. Karijera je bila duga, uspešna, a sada slede novi izazovi. Naš problem je što ne možemo da obećamo olimpijsku medalju, jaka je konkurencija, ali imamo Dimitrija Levajca, nekoliko devojaka koje su blizu i verujem u njih" - zaključio je Karakašević.

Top