Širenje srpsko-ruskog prijateljstva kroz sport    

Datum: 26.01.2015 | Kategorija: Aktivnosti, Sport,

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas s Natalijom Rogozinom, apsolutnom svetskom šampionkom u ženskom boksu od 2004. do 2010. godine. Udovičić i Rogozina razgovarali su o širenju srpsko-ruskog prijateljstva kroz sport, s posebnim akcentom na borilačke veštine u kojima su obe nacije veoma talentovane.

„Izuzetna mi je čast da je jedna šampionka poput Natalije došla u posetu Srbiji. Svi znaju da su sportisti najbolji ambasadori svojih zemalja, a ovom posetom još jednom je potvrđeno prijateljstvo dva naroda i izuzetni odnosi koje Srbija i Rusija imaju kako u sportu, tako i u drugim oblastima međunarodne saradnje. Sport je uvek bio i biće most koji spaja narode, gradi prijateljstva i širi prave vrednosti“, rekao je ministar Udovičić.

Ruskinja je nosilac svih devet profesionalnih pojaseva (WIBF, GBU, WBA, WIBA, WBC, IWBF, WIBC...). U Srbiji boravi na poziv Kjokušindžucu saveza Srbije, Nenada Blagojevića.

S Natalijom Rogozinom u Srbiju su došli i hokejaški veterani iz Sibira „Sibirski snežni ljudi“, koji su u cilju zajedničkog razvoja sportskog duha dva naroda tokom vikenda u Subotici odigrali meč s veteranima „Spartaka“, a večeras će se u ledenoj hali „Pionir“ sastati s veteranima „Crvene zvezde“.

Nazad