Сара Ћирковић јуниорска шампионка света

Српска бокс репрезентативка у конкуренцији млађих сениорки освојила је светско злато у категорији од 48 до 50 килограма на Првенству које се одржава у шпанском месту Бенидорм. Актуелна шампионка Европе потврдила је доминацију и на светској смотри омладинаца у боксу где је у борби за осигурану медаљу и пласман у финале савладала шампионску Азије, Индијку Таману Таману, док је у самом финалу декларисала и Данкињу Винтер Софи Росхауг једногласном одлуком судија.

Честитке Сари Ћирковић светској шампионки у омладинском боксу упутио је министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић.

“Саро, Светска омладинска шампионко у боксу, све си нас учинила јако поносим, свима си нам показала и доказала да српска младост и спорт имају будућност, да се шампиони непрестано рађају и да се рад, ред, дисциплина, љубав према изабраном позиву и посвећеност увек исплате и добију награду вредну свега уложеног. Ти си показатељ пута којим треба ићи, наше светло и ехо будућности! Све честитке на освајању светског злата Ћирковићевој, Боксерском савезу Србије, тренеру Мирку Ждралу и свима који су уткали део себе за твој планетарни тријумф. Браво”! 

 

Top